Restoratif diş hekimliği, herhangi bir nedenle kaybedilmiş olan diş fonksiyonlarını, fonasyonunu ve estetiğini geri kazandırmayı amaçlar. Bu, çürük, travma, diş aşınması veya gelişimsel bozukluklar gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanan diş kaybını veya hasarını onarmayı içerir.
Periodontoloji, dişleri çevreleyen dokuları (diş eti, periodontal ligament, sementum ve alveolar kemik) inceleyen ve bu dokularda oluşan hastalıkları teşhis, tedavi ve önleme ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır.
Diş eti hastalıkları, periodontolojinin en yaygın konusudur ve diş eti iltihabı (gingivitis) ve periodontitis olmak üzere iki ana gruba ayrılır
Estetik diş hekimliği, dişlerin ve diş etlerinin estetik görünümünü iyileştirmeye odaklanan bir diş hekimliği dalıdır. Amaç, hastanın daha güzel ve özgüvenli bir gülüşe sahip olmasını sağlamaktır.
İmplantoloji, diş eksikliklerinin tedavisinde kullanılan ve titanyum implantlar yerleştirilmesi ile gerçekleştirilen bir diş hekimliği dalıdır. Eksik dişlerin yerini titanyum vidalarla dolduran bu işlem, estetik ve fonksiyonel açıdan doğal dişlere en yakın sonucu sağlar.
Ortodonti, dişlerin ve çenelerin düzenli hale getirilmesi ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır. Bu daldaki uzmanlar, dişlerin çapraşıklığı, çene kemiklerinin gelişim bozuklukları ve yüz ve çene ile ilgili diğer problemleri tedavi eder.
Pedodonti, çocuk diş hekimliği olarak da bilinir ve 0-18 yaş arası çocukların diş ve ağız sağlığı ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır. Bu daldaki uzmanlar, süt dişlerinin ve kalıcı dişlerin tedavisi, çocuklarda görülen diş eti hastalıkları, çene ve diş gelişim bozuklukları ve travmalar gibi konularda uzmanlaşmıştır.
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi (AÇÇC), ağız, diş, çene ve eklemlerle ilgili hastalıkların teşhis ve tedavisini içeren bir diş hekimliği uzmanlık dalıdır. Bu alandaki uzmanlar, çene cerrahisi, diş çekimi, implant yerleştirme, diş eti rahatsızlıkları tedavisi, temporomandibular eklem (TMJ) bozuklukları tedavisi ve ağız kanseri cerrahisi gibi çeşitli prosedürleri gerçekleştirebilir.